Fjällskassen 27/11

Mat från vårt kök!

Veckans helgkasse

Förrätt
Het och krämig skaldjurssoppa med saffranscrème julienne rotfrukter

Soppan är färdig, behöver bara kokas upp under omrörning .

Vid servering lägg julienne grönsakerna och skaldjuren i en lämplig tallrik ställ fram tallriken till dina gäster och servera soppa vid bordet. Låt dina gäster toppa soppan med önskad mängd saffran crème

Varmrätt
Kryddad svensk flankstek med rotfruktsgratäng och portvinsås

Här får du en ej tillagad men färdig kryddad flankstek, vi rekommenderar att ni tillagar på hög värme på grillen så den får en fin yta runt om, för att sen färdiglagas på indirekt värme. Medium 54 grader innertempratur. Tranchera upp köttet, var noga med at du skär över fibrerna . Gratängen är färdiglagad och behöver bara värmas upp och västerbottenosten smält och den fått en fin färg ca 10 min på 200 garder. Såsen är färdig för att bara kokas upp och serveras. Lägg upp tillbehören i lämpliga skåla och njut av en fantastisk trerätters middag.

Tillbehör : Bearnaisesås, picklad lök, sallad

Dessert
Vitchoklad mousse med frystorkade hallon, toppad med lakrits

Desserten är klar att ätas direkt

Köp till bröd och smör för 25 kr

Manitoba baguette och brynt vispat smör

 

Datum

27/11/2020

Kontakta oss

info@hotell-laponia.se

Pris

Fjällskassen inkl förrätt, varmrätt och dessert:
350:- per person

Köp till: Bröd och smör
25 kr per person

Bokning & villkor

Nu finns Fjällskassen på Hotell Laponia, inled helgen med mat från vårt kök! Bokning till receptionen senast onsdag klockan 16:00 samma vecka. Avhämtning av kasse sker i receptionen fredagar mellan 14-20 Kassen kan endast köpas med befintligt recept och tillhörande råvaror. Recept och tillagningsmetoder bifogas i kassen.