Aktiviteter

Sommaraktiviteter

Båtsuoj

Här finns alla möjligheter att uppleva den samiska kulturen, träffa renar och gå på förbokade turer för ört- och bärplockning. Här får Ni även koka kaffe över öppen eld...

Fiske

Här finns oslagbara fiskevatten som många vill prova fiskelyckan i. Vi tar dig med på en guidad heldagstur med fika och utrustning!

Gokart & Crosskart

Klassisk aktivitet som passar alla. Här får Ni chansen att tävla och utmana varandra. Aktiviteten passar såväl grupper som enskilda bokningar.

Golf

För den golfintresserade bjuder Arvidsjaur Golfklubb upp till spel på ortens 9-hålsbana. Här finns såväl driving ranch som putting green. Kombinera gärna med boende på Hotell Laponia.

Lapplandsolympiad

Teambuilding som skapar bra sammanhållning. Vi erbjuder motoraktivitet, tandemskidor, fotboja, prickskytte, pilbåge, blåsrör, step-on-stones, stocken, hinken, spiken...

Provsmakning

Mat och vin i kombination! Här får Ni grundläggande kunskaper i smakkombinationer och dessutom en trevlig kväll. Till tjänst vår egna smakexpert!

Sameland

Vill Ni ha en annorlunda aktivitet? Då ska Ni besöka Sameland! Här finns en egen relaxavdelning med bastu och badtunna!

Ångtåg

Denna aktivitet upplevs ofta som en resa tillbaka i tiden. Ångtåget tar Dig med på mer än bara en tågresa. I restaurangvagnen finns fullständiga rättigheter. Unik aktivitet som är värd ett besök.

Äventyrsbad

I centrala Arvidsjaur ligger äventyrsbadet. Utmärkt aktivitet för familjer där det finns något för alla. Se även vårt boendepaket för familjer som är mycket prisvärt!

Vinteraktiviteter

Bil på is

Vår kanske mest självklara aktivitetet stavas bil på is. Här får du sladda med gamla bilar på isbanor i världens mest kända biltest område!

5-kamp

Utmana dina kollegor eller vänner i en rafflande 5-kamp. Tävla i grenar som Blåsrör, Step-on-Stones, Stocken, Hinken, Spikning, Lassokastning mm. Aktiviteten är en perfekt teambuilding-övning!

Fackelvandring (endast för grupper)

Kvällsaktivitet som passar bra som första aktivitet under Er vistelse. Guiden tar Er med på en frisk promenad som lyser upp med facklorna... Kanske bjuder vädret upp till norrsken!?

Hundspannstur

Håll i dig, för denna tur tar dig med på äventyr! Tag plats i kälken och hundarna tar med dig på en riktigt lappländsk hundspannstur!

Isfiske

Vill Ni uppleva livskvalitén hos en riktig norrlänning är isfiske att rekommendera. En harmonisk aktivitet med transfer, lunch och guide.

Lapplandsolympiad

I denna teambuilding-övning finns även motoraktivitet som gren tillsammans med fotboja, tandemskidor, prickskytte, pilbåge och blåsrör. Utmana dina kollegor eller vänner.

Längdskidåkning

Vår guide tar Er med på en naturskön skidtur. Klassisk längdskidåkning med kunskaper för den som behöver. Planerar Ni inför Vasaloppet? Här får du tips!

Sameland

Vill Ni ha en annorlunda aktivitet? Då ska Ni besöka Sameland! Här finns en egen relaxavdelning med bastu och badtunna!

Skotersafari

Vill Ni ha lite mer action i Er aktivitet är skotersafari ett bra alternativ. Här ingår varma kläder så Ni är väl förberedda inför en härlig tur!

Snöskovandring

Denna aktivitet kräver inga förkunskaper. Vi vandrar till Lillberget där vi dricker varm dryck. Aktiviteten kan göras dag- eller kvällstid. Vid bra väder finns möjligheter till Norrsken...

Transfer

Som en rafflade start på Er vistelse hos oss kan vi ordna transfer från ex. flygplatsen med hundspann eller skotersafari. Vi löser det praktiska så Ni kan njuta av turen!

Utförsåkning

I detta vinterland finns naturligtvis klassiska aktiviteter som utförsåkning. Passar bra för grupper som gillar fartfyllda aktiviteter. Vi ordnar utrustning!

Bokning

Kontakta vår reception för rådgivning och hjälp med bokning på +46 (0)960-555 00 eller info@hotell-laponia.se